Dutch Open avontuur eindigt bij laatste 256

Na mijn tweede plaats op het darttoernooi van SDZZ in Zevenaar, vorig weekend werd gehouden, ben ik zaterdag 1 februari naar Assen vertrokken om deel te nemen aan het Dutch Open 2020.

Dit is het grootste toernooi van Europa waarvoor zich bijna 5.000 spelers hadden aangemeld. Mijn wedstrijd begon om een paar minuten voor 11 op baan 84, tenminste volgens het spoorboekje. Maar ik mocht op een tv baan spelen tegen Marcel Koolmees en hij was net zoals ik nog niet helemaal warm en speelden we beiden een zeer matige partij.

Desondanks was ik in 11 minuten klaar met deze match die ik met 3-0 wist te winnen met een 53.70 gemiddelde. Niet meer bij stil staan dus en vol frisse moed aan de tweede partij beginnen.

Die was om 14:00 uur en nu wel op baan 84 tegen Lorenzo Verroen. Ook deze match won ik met 3-0 evenals de partij erna tegen Sander Kleinstra.

Bij de laatste 512 trof ik een speler die me bijna uit het toernooi speelde, Steven van Leijen. Op tijd wist ik de beslissende 5de leg te winnen en was door naar de laatste 256.

Nog twee partijen en dan kon ik zondag terugkomen in de ronde met de laatste 64 deelnemers, maar dat mocht niet zo zijn omdat ik de partij met 3-0 verloor van Maikel Verberk die even scherper was dan ik in die partij.

Maar de stap is weer gezet en heb gemerkt dat ik nog steeds mee kan draaien. Dus op naar het volgende toernooi en kijken waar dan het schip strand.